Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till huvudsaklig

Här nedanför hittar du samtliga tolv synonymer till huvudsaklig.


Vad betyder huvudsaklig

Sett till sina synonymer betyder huvudsaklig ungefär viktig eller primär, men är även synonymt med exempelvis "väsentlig" och "allmän". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till huvudsaklig. Vår databas innehåller även tre böjningar av huvudsaklig, fem exempelmeningar på hur ordet huvudsaklig kan användas i en mening samt en engelsk översättning.


Böjningar av huvudsaklig

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet huvudsaklig.


Exempelmeningar för huvudsaklig

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet huvudsaklig kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Husarapor är huvudsaklig växtätare som livnär sig av gräs, frukt, frö, rötter och svampar samt av naturgummi.  
 2. Runt var tionde har studiemedel och runt fem procent har olika typer av arbetsmarknadsstöd som huvudsaklig försörjning.  
 3. Efter att FN tagit över rollen från ECOMOG som huvudsaklig koordinator blev den fredsuppbyggande verksamheten mer omfattande.  
 4. Flera vokalkombinationer kan anses som äkta enstaviga diftonger, bestående av en huvudsaklig vokal (kärnan) och en efterföljande vokal.  
 5. Norrköpings Tidningar, allmänt kallad NT, är en moderat dagstidning med huvudsaklig spridning i norra och östra Östergötland, A-region 10.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av huvudsaklig

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet huvudsaklig.


Närmeord till huvudsaklig

I vår databas över ord finns 1 ord som innehåller eller liknar huvudsaklig.


Mer information om huvudsaklig

Andra sätt att lära sig mer kring vad huvudsaklig betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av huvudsaklig är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om huvudsaklig

 • Antal bokstäver: 11
 • Antal vokaler: 4
 • Antal konsonanter: 7

Grundpoäng för huvudsaklig i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 23
 • Ordets poäng i Betapet: 27
 • Ordets poäng i WordFeud: 25

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är huvudsaklig synonymt med både viktig och primär, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.