Synonymerna.se logotyp

Synonymer till grötmyndig

 

Synonymer till grötmyndig

Vad betyder grötmyndig?

En grötmyndig person är en sådan som beter sig överlägset mot andra, och som på ett orättmätigt sätt gör sig viktig. Grötmyndiga personer är ofta också väldigt stora i munnen och uppfattas därför rent generellt som väldigt dryga och uppblåsta.

Texten uppdaterades senast 2020-01-27

Engelsk översättning av grötmyndig

  • pompous

Sökvolym på internet för grötmyndig

Sökvolymen för grötmyndig är ca. 480 antal sök per månad. Detta betyder att det varje månad i genomsnitt 480 gånger händer att någon gör en sökning efter ordet/frasen på internet (i en sökmotor, t.ex. Google, Bing, osv.).

Mer information om grötmyndig

Vi har totalt sex synonymer till grötmyndig, men tyvärr inte några antonymer (motsatsord), registrerade i vår databas över synonymer och antonymer. Det finns en engelsk översättning inlagd för grötmyndig, men vi har tyvärr inte fått in några exempelmeningar ännu.

Data om ordet grötmyndig

  • Antal bokstäver: 10
  • Antal vokaler: 3
  • Antal konsonanter: 7

Grundpoäng för ordet grötmyndig i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 24
  • Ordets poäng i Betapet: 25
  • Ordets poäng i WordFeud: 23

Exempel på sökfraser för att hitta synonymer till och betydelse av grötmyndig

grötmyndig synonym
andra ord för grötmyndig
grötmyndig betyder
exempel grötmyndig
grötmyndig förklaring
definition grötmyndig
grötmyndig i en mening
stavning grötmyndig
grötmyndig annat ord

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är grötmyndig synonymt med både dryg och dumdryg, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.

/Stefan (ansvarig för Synonymerna.se)