Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till sorglig

Här nedanför hittar du samtliga trettiosex synonymer till sorglig.


Vad betyder sorglig

Sett till sina synonymer betyder sorglig ungefär ledsam eller eländig, men är även synonymt med exempelvis "bedrövlig" och "beklämmande". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till sorglig. Vår databas innehåller även två motsatsord, tre böjningar av sorglig, fem exempelmeningar på hur ordet sorglig kan användas i en mening, flera engelska översättningar samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av sorglig

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet sorglig.


Motsatsord till sorglig

Här nedan hittar du motsatsord (antonymer) till sorglig.

glad, lycklig


Exempelmeningar för sorglig

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet sorglig kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Europarådets kommissionär för mänskliga rättigheter Dunja Mijatovic säger att det är ”en sorglig dag för kvinnors rättigheter”.  
 2. Dikten A Ruefull Lamentation (ungefär: En sorglig klagovisa) vittnar om hur älskad Elizabeth var av både folket och av sin familj.  
 3. ”Detta är en sorglig dag för Brasilien och 200 års arbete, forskning och kunskap är borta”, säger president Michel Temer i en kommuniké.  
 4. ”En sorglig konsekvens av de lärdomar som inte gjort av Brasiliens regering och gruvföretagen”, kommenterar miljöorganisationen Greenpeace.  
 5. Det är en otroligt sorglig händelse, vi har aldrig varit med om någonting liknande, säger Assams skogsminister Parimal Suklabaidya till Reuters.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av sorglig

Här nedan hittar du engelska översättningar till ordet sorglig.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "sorglig" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet sorglig förekommer det i genomsnitt ca. 110 sökningar på ordet per månad på internet.


Mer information om sorglig

Andra sätt att lära sig mer kring vad sorglig betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av sorglig är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om sorglig

 • Antal bokstäver: 7
 • Antal vokaler: 2
 • Antal konsonanter: 5

Grundpoäng för sorglig i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 10
 • Ordets poäng i Betapet: 12
 • Ordets poäng i WordFeud: 11

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är sorglig synonymt med både ledsam och eländig, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet. Exempelvis är glad en antonym till sorglig.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.