Synonymerna.se logotyp

Synonymer till villig

 

Synonymer till villig

Engelsk översättning av villig

  • willing

Mer information om villig

Vi har totalt sex synonymer till villig, men tyvärr inte några antonymer (motsatsord), registrerade i vår databas över synonymer och antonymer. Det finns en engelsk översättning inlagd för villig, men vi har tyvärr inte fått in några exempelmeningar ännu.

Andra sätt att lära sig mer kring vad villig betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till villig. Exempelvis kan man söka efter andra ord för villig samt även hur man stavar till villig. Andra sätt kan vara att söka efter definitionen av villig eller en mer djupgående förklaring av villig egentligen betyder och innebär. Ett annat sätt som man även kan utnyttja för att hitta synonymer till villig är att leta efter antonymer till villig, för att sedan göra eftersökningar på dessa antonymers synonymord.

Data om villig

  • Antal bokstäver: 6
  • Antal vokaler: 2
  • Antal konsonanter: 4

Grundpoäng för villig i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 10
  • Ordets poäng i Betapet: 13
  • Ordets poäng i WordFeud: 11

Närmeord till villig

Ord som innehåller eller liknar villig: arbetsvillig, beredvillig, beredvilligt, förmå motvilligt göra, frivillig, frivilligarmé, frivilligorganisation, frivilligt, frivilligt celibat, illvillig, motvillig


Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är villig synonymt med både och vara med på, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.

/Stefan (ansvarig för Synonymerna.se)