Synonymerna.se logotyp

Synonymer till vänlig

 

Synonymer till vänlig

Engelsk översättning av vänlig

  • (även i artighetsuttryck) friendly

Mer information om vänlig

Vi har totalt sexton synonymer till vänlig, men tyvärr inte några antonymer (motsatsord), registrerade i vår databas över synonymer och antonymer. Det finns en engelsk översättning inlagd för vänlig, men vi har tyvärr inte fått in några exempelmeningar ännu.

Data om ordet vänlig

  • Antal bokstäver: 6
  • Antal vokaler: 2
  • Antal konsonanter: 4

Grundpoäng för ordet vänlig i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 13
  • Ordets poäng i Betapet: 14
  • Ordets poäng i WordFeud: 13

Närmeord till vänlig

Ord som innehåller eller liknar vänlig: användarvänlig, användarvänlighet, användarvänligt, den är ovanligt bra, engelskvänlig, fettvänlig, inget sker utom det vanliga, jobb utanför vanlig tid, någonting mycket vanligt, osedvanlig, ovanlig

Exempel på sökfraser för att hitta synonymer till och betydelse av vänlig

vänlig synonym
andra ord för vänlig
vänlig betyder
exempel vänlig
vänlig förklaring
definition vänlig
vänlig i en mening
stavning vänlig
vänlig annat ord

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är vänlig synonymt med både hygglig och rar, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.

/Stefan (ansvarig för Synonymerna.se)