Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till utåtriktad

Här nedanför hittar du samtliga sex synonymer till utåtriktad fördelade på två ordgrupper.


Vad betyder utåtriktad

Sett till sina synonymer betyder utåtriktad ungefär social eller öppen, men är även synonymt med exempelvis "öppenhjärtig" och "sällskaplig". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till utåtriktad. Vår databas innehåller även två motsatsord, två böjningar av utåtriktad, fyra exempelmeningar på hur ordet utåtriktad kan användas i en mening samt en engelsk översättning.


Böjningar av utåtriktad

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet utåtriktad.


Motsatsord till utåtriktad

Här nedan hittar du motsatsord (antonymer) till utåtriktad.

inåtriktad, introvert


Exempelmeningar för utåtriktad

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet utåtriktad kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand.Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

  1. Balotelli har fått ett rykte om att vara en utåtriktad person och mycket han gjort utanför planen har rapporterats i pressen.  
  2. Bekanta och kollegor som tidningen Le Parisien pratat med beskriver honom som en sympatisk och redig person en ”bon vivant”, utåtriktad och trevlig.  
  3. I ett uttalande som publicerades av Londonpolisen säger Bodens familj att hon var en utåtriktad, snäll och generös person som var älskad av sin familj, vänner och pojkvän.  
  4. Hon menade att debuten hade en "en utåtriktad livslängtan", att "ett inåtriktat mystiskt grubbel" som följs av "måttlös intellektuell självberusning" och avslutas av ett "obotligt, panteistiskt färgat vemod".  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av utåtriktad

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet utåtriktad.


Närmeord till utåtriktad

I vår databas över ord finns 1 ord som innehåller eller liknar utåtriktad.


Mer information om utåtriktad

Andra sätt att lära sig mer kring vad utåtriktad betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av utåtriktad är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om utåtriktad

  • Antal bokstäver: 10
  • Antal vokaler: 4
  • Antal konsonanter: 6

Grundpoäng för utåtriktad i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 17
  • Ordets poäng i Betapet: 20
  • Ordets poäng i WordFeud: 18

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är utåtriktad synonymt med både social och öppen, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet. Exempelvis är inåtriktad en antonym till utåtriktad.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.