Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till tillhörde

Här nedanför hittar du samtliga fyra synonymer till tillhörde.


Vad betyder tillhörde

Sett till sina synonymer betyder tillhörde ungefär ägdes av eller hörde till, men är även synonymt med exempelvis "var en del av" och "var med i". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till tillhörde. Vår databas innehåller även fem exempelmeningar på hur ordet tillhörde kan användas i en mening.


Exempelmeningar för tillhörde

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet tillhörde kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Andra våningen var tjänstebostäder och de tre fönstren i frontespisens attika tillhörde målarateljén.  
 2. De flesta offren tillhörde minoritetsfolket tutsier, men även hutuer som sågs som medlöpare mördades.  
 3. Därutöver hade hon inte någon hemgift att tala om, på grund av att hon tillhörde en stor syskonskara.  
 4. Förmodligen tillhörde Shakespeare först den grupp skådespelare som beskyddades av earlen av Pembroke.  
 5. Valet föll på generalmajoren Johan August Meijerfeldt, som tillhörde kungens mest betrodda officerare.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Närmeord till tillhörde

I vår databas över ord finns 9 ord som innehåller eller liknar tillhörde.


Mer information om tillhörde

Andra sätt att lära sig mer kring vad tillhörde betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av tillhörde är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om tillhörde

 • Antal bokstäver: 9
 • Antal vokaler: 3
 • Antal konsonanter: 6

Grundpoäng för tillhörde i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 14
 • Ordets poäng i Betapet: 18
 • Ordets poäng i WordFeud: 16

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är tillhörde synonymt med både ägdes av och hörde till, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.