Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till konstruera

Här nedanför hittar du samtliga nio synonymer till konstruera.


Vad betyder konstruera

Sett till sina synonymer betyder konstruera ungefär skapa eller tillverka, men är även synonymt med exempelvis "forma" och "utforma". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till konstruera. Vår databas innehåller även två motsatsord, fem exempelmeningar på hur ordet konstruera kan användas i en mening, en engelsk översättning samt information kring ordets popularitet på internet.


Motsatsord till konstruera

Här nedan hittar du motsatsord (antonymer) till konstruera.

destruera, förstöra


Exempelmeningar för konstruera

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet konstruera kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Därpå följde ett flerårigt planeringsarbete för att konstruera en rymdsond som klarade den tuffa Jupitermiljön.  
 2. Larson beskriver att bilarna skulle byggas helt i egen regi, alltså konstruera, tillverka och montera alla delar.  
 3. Kublai Khan förde iranier till Peking för att konstruera ett observatorium och en institution för astronomiska studier.  
 4. Uppgifterna som Washington post publicerar pekar på att Nordkorea är i färd att konstruera minst en ny ballistisk robot.  
 5. Nasa planerar att konstruera en ny rymdstation (Lunar Orbital Platform-Gateway) som ska cirkulera i omloppsbana runt månen.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av konstruera

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet konstruera.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "konstruera" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet konstruera förekommer det i genomsnitt ca. 590 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till konstruera

I vår databas över ord finns 7 ord som innehåller eller liknar konstruera.


Mer information om konstruera

Andra sätt att lära sig mer kring vad konstruera betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av konstruera är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om konstruera

 • Antal bokstäver: 10
 • Antal vokaler: 4
 • Antal konsonanter: 6

Grundpoäng för konstruera i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 15
 • Ordets poäng i Betapet: 16
 • Ordets poäng i WordFeud: 16

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är konstruera synonymt med både skapa och tillverka, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet. Exempelvis är destruera en antonym till konstruera.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.