Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till osäker

Här nedanför hittar du samtliga trettioen synonymer till osäker fördelade på två ordgrupper.


Vad betyder osäker

Sett till sina synonymer betyder osäker ungefär tvehågsen eller tvivel, men är även synonymt med exempelvis "tveksam" och "tvekande". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till osäker. Vår databas innehåller även fjorton motsatsord, tre böjningar av osäker, flera engelska översättningar samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av osäker

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet osäker.


Motsatsord till osäker

Här nedan hittar du motsatsord (antonymer) till osäker.

otvetydig, entydig, klar, tydlig, tryggad, säkrad, fast, stadgad, stadig, ihållande, torr, lugnt och vackert, välbehållen, oskadd


Engelsk översättning av osäker

Här nedan hittar du engelska översättningar till ordet osäker.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "osäker" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet osäker förekommer det i genomsnitt ca. 1300 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till osäker

I vår databas över ord finns 2 ord som innehåller eller liknar osäker.


Mer information om osäker

Andra sätt att lära sig mer kring vad osäker betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis kan man söka efter andra ord för osäker samt även hur man stavar till ordet. Andra sätt kan vara att söka efter definitionen av osäker för att lära sig vad det egentligen betyder och innebär. Ett annat sätt som man även kan utnyttja för att hitta synonymer till ordet är att leta efter antonymer till osäker, för att sedan göra eftersökningar på synonymer till de motsatsord man kan finna.

Siffror om osäker

  • Antal bokstäver: 6
  • Antal vokaler: 3
  • Antal konsonanter: 3

Grundpoäng för osäker i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 12
  • Ordets poäng i Betapet: 12
  • Ordets poäng i WordFeud: 12

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är osäker synonymt med både tvehågsen och tvivel, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet. Exempelvis är otvetydig en antonym till osäker.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.