Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till oklar

Här nedanför hittar du samtliga tjugoåtta synonymer till oklar fördelade på två ordgrupper.


Vad betyder oklar

Sett till sina synonymer betyder oklar ungefär vag eller otydlig, men är även synonymt med exempelvis "luddig" och "grumlig". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till oklar. Vår databas innehåller även tio motsatsord, tre böjningar av oklar, fem exempelmeningar på hur ordet oklar kan användas i en mening, flera engelska översättningar samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av oklar

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet oklar.


Motsatsord till oklar

Här nedan hittar du motsatsord (antonymer) till oklar.

definierad, tydlig, klar, distinkt, påtaglig, tydligt märkbar, avgjord, bestämd, otvetydig, utpräglad


Exempelmeningar för oklar

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet oklar kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Traditionens spridning till Vietnam är oklar, men dagens nordliga delar av Vietnam var mellan 100 f.Kr.  
 2. Orsaken till branden är än så länge oklar men enligt räddningstjänsten ska byggnaden varit fylld med hö.  
 3. Räddningstjänsten arbetade med att släcka branden i fyra timmar och orsaken till att det brann är oklar.  
 4. Orsaken bakom olyckan är i nuläget oklar, men enligt NBC ska en stormvarning ha varit utfärdad i området.  
 5. Ursprunget till ordet jukagiriska är oklar; detta är vad jukagirerna själva kallar sig när de talar ryska.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av oklar

Här nedan hittar du engelska översättningar till ordet oklar.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "oklar" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet oklar förekommer det i genomsnitt ca. 590 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till oklar

I vår databas över ord finns 14 ord som innehåller eller liknar oklar. Här kommer de tio första.


Mer information om oklar

Andra sätt att lära sig mer kring vad oklar betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av oklar är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om oklar

 • Antal bokstäver: 5
 • Antal vokaler: 2
 • Antal konsonanter: 3

Grundpoäng för oklar i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 8
 • Ordets poäng i Betapet: 9
 • Ordets poäng i WordFeud: 9

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är oklar synonymt med både vag och otydlig, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet. Exempelvis är definierad en antonym till oklar.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.