Synonymerna.se logotyp

Synonymer till ljus

 

Synonymer till ljus

Antonymer (motsatsord) till ljus

Engelsk översättning av ljus

  • light

Närmeord till ljus

Ord som innehåller eller liknar ljus: akterljus, ankarljus, babordsljus, både ljus och dunkel, blåljuspersonal, blåljusyrke, bli ljust, blinkljus, bogserljus, bränna sitt ljus i båda ändar, dagsljus, få grönt ljus, flerarmad ljusstake, föra bakom ljuset, förd bakom ljuset, framstå i dåligt ljus, gångljus, ge grönt ljus, gjuta ljus, grönt ljus, i nytt ljus, kasta nytt ljus över något

Sökvolym på internet för ljus

Sökvolymen för ljus är ca. 6600 antal sök per månad. Detta betyder att det varje månad i genomsnitt 6600 gånger händer att någon gör en sökning efter ordet/frasen på internet (i en sökmotor, t.ex. Google, Bing, osv.).

Mer information om ljus

Vi har totalt sjutton synonymer till ljus, samt en antonym, registrerade i vår databas över synonymer och antonymer (motsatsord). Det finns en engelsk översättning inlagd för ljus, men vi har tyvärr inte fått in några exempelmeningar ännu.

Data om ordet ljus

  • Antal bokstäver: 4
  • Antal vokaler: 1
  • Antal konsonanter: 3

Grundpoäng för ordet ljus i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 13
  • Ordets poäng i Betapet: 14
  • Ordets poäng i WordFeud: 14

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är ljus synonymt med både stearinljus och sken, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet. Exempelvis är mörk en antonym till ljus.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.

/Stefan (ansvarig för Synonymerna.se)