Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till dunkel

Här nedanför hittar du samtliga fyrtioen synonymer till dunkel fördelade på tre ordgrupper.


Vad betyder dunkel

Sett till sina synonymer betyder dunkel ungefär skum eller mörk, men är även synonymt med exempelvis "otydlig" och "töcken". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till dunkel. Vår databas innehåller även fjorton motsatsord, fem böjningar av dunkel, fem exempelmeningar på hur ordet dunkel kan användas i en mening, en engelsk översättning samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av dunkel

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet dunkel.


Motsatsord till dunkel

Här nedan hittar du motsatsord (antonymer) till dunkel.

tydlig, klar, distinkt, påtaglig, tydligt märkbar, avgjord, bestämd, otvetydig, utpräglad, skärpa, exakthet i sinnesintryck, stringens, klarhet, tydlighet


Exempelmeningar för dunkel

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet dunkel kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Efter att ha drabbats av en stroke 2013 syns han sällan offentligt, och hans fysiska hälsa är höljd i dunkel.  
 2. Händelserna i Neapel en stad Mary senare kallade ett paradis bebott av djävlar,The events in Naples, förblir höljda i dunkel.  
 3. Enligt en av de fängslade kvinnornas bror, som BBC talat med, har hela processen hittills varit rättsvidrig och höljd i dunkel.  
 4. Det är dock höljt i dunkel, vem det var som beställde utgåvan och hur många exemplar av denna tryckning som bar träsnittet med riksvapnet.  
 5. Hennes liv är höljt i dunkel; det finns inget porträtt av henne, utan allt utseende utgår från beskrivningar, och man vet inte när hon föddes.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av dunkel

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet dunkel.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "dunkel" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet dunkel förekommer det i genomsnitt ca. 720 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till dunkel

I vår databas över ord finns 1 ord som innehåller eller liknar dunkel.


Mer information om dunkel

Andra sätt att lära sig mer kring vad dunkel betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av dunkel är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om dunkel

 • Antal bokstäver: 6
 • Antal vokaler: 2
 • Antal konsonanter: 4

Grundpoäng för dunkel i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 10
 • Ordets poäng i Betapet: 13
 • Ordets poäng i WordFeud: 12

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är dunkel synonymt med både skum och mörk, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet. Exempelvis är tydlig en antonym till dunkel.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.