Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till vända om

Här nedanför hittar du samtliga tretton synonymer till vända om.


Vad betyder vända om

Sett till sina synonymer betyder vända om ungefär backa eller ge utslag, men är även synonymt med exempelvis "kantra" och "kasta om". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till vända om. Vår databas innehåller även fem exempelmeningar på hur ordet vända om kan användas i en mening.


Exempelmeningar för vända om

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet vända om kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

  1. När han väl var framme började soldaterna piska honom och då valde han att vända om, berättar Josefin.  
  2. En av experterna fick vända om efter att ha anlänt till Kina, och en annan är fast i transit i ett tredje land.  
  3. Teigens flitiga twittrande om hur planet tvingades vända om gjorde att säkerhetsmissen inte gick att tysta ned.  
  4. Enligt Aeroflot var det något med tekniken på planet som tvingade det att vända om, och planet fattade sedan eld vid landningen.  
  5. De brittiska jagarna besköt också de tyska soldaterna på land men de hade inte tillräckligt manskap för en landstigning och bestämde sig för att vända om.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Närmeord till vända om

I vår databas över ord finns 17 ord som innehåller eller liknar vända om. Här kommer de tio första.


Mer information om vända om

Andra sätt att lära sig mer kring vad vända om betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av vända om är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om vända om

  • Antal bokstäver: 7
  • Antal vokaler: 3
  • Antal konsonanter: 4

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är vända om synonymt med både backa och ge utslag, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.