Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till sträcka

Här nedanför hittar du samtliga tjugoåtta synonymer till sträcka.


Vad betyder sträcka

Sett till sina synonymer betyder sträcka ungefär distans eller längd, men är även synonymt med exempelvis "räta" och "avstånd". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till sträcka. Vår databas innehåller även sju böjningar av sträcka, fem exempelmeningar på hur ordet sträcka kan användas i en mening, flera engelska översättningar samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av sträcka

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet sträcka.


Exempelmeningar för sträcka

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet sträcka kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Det är en väldigt gammal och hård jordskorpa, vilket gör att det kan kännas en lång sträcka, säger han.  
 2. På frågan om Januaripartierna kan sträcka sig ännu längre för att möta Vänsterpartiet, blir svaret nej.  
 3. På frågan om januaripartierna kan sträcka sig ännu längre för att möta Vänsterpartiet, blir svaret nej.  
 4. Fartyget hann förflytta sig en lång sträcka under tiden så det är ett väldigt stort område att söka av.  
 5. Det är andra gången inom loppet av några timmar som motorvägen har stängts av på ungefär samma sträcka.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av sträcka

Här nedan hittar du engelska översättningar till ordet sträcka.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "sträcka" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet sträcka förekommer det i genomsnitt ca. 480 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till sträcka

I vår databas över ord finns 11 ord som innehåller eller liknar sträcka. Här kommer de tio första.


Mer information om sträcka

Andra sätt att lära sig mer kring vad sträcka betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av sträcka är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om sträcka

 • Antal bokstäver: 7
 • Antal vokaler: 2
 • Antal konsonanter: 5

Grundpoäng för sträcka i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 19
 • Ordets poäng i Betapet: 19
 • Ordets poäng i WordFeud: 19

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är sträcka synonymt med både distans och längd, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.