Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till möjligt

Här nedanför hittar du samtliga tre synonymer till möjligt.


Vad betyder möjligt

Sett till sina synonymer betyder möjligt ungefär genomförbart eller eventuellt, men är även synonymt med exempelvis "realistiskt". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till möjligt. Vår databas innehåller även fem exempelmeningar på hur ordet möjligt kan användas i en mening, en engelsk översättning samt information kring ordets popularitet på internet.


Exempelmeningar för möjligt

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet möjligt kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Förväntansbilden skiljer sig rejält, för mycket, om vad som är möjligt att göra, sade Löfven till TT.  
 2. Det är dock möjligt att pjäsen i originalutförande spelades på Smock Alley i Dublin under 1670-talet.  
 3. Trump försöker framstå som förhandlare i allt, så det är möjligt att det var ett spel från hans sida.  
 4. Turkiet brinner, vi måste släcka den branden så fort som möjligt, säger hälsominister Fahrettin Koca.  
 5. Den föreslagna lagen skulle göra det möjligt att lämna ut misstänkta brottslingar till Fastlandskina.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av möjligt

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet möjligt.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "möjligt" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet möjligt förekommer det i genomsnitt ca. 590 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till möjligt

I vår databas över ord finns 13 ord som innehåller eller liknar möjligt. Här kommer de tio första.


Mer information om möjligt

Andra sätt att lära sig mer kring vad möjligt betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av möjligt är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om möjligt

 • Antal bokstäver: 7
 • Antal vokaler: 2
 • Antal konsonanter: 5

Grundpoäng för möjligt i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 20
 • Ordets poäng i Betapet: 21
 • Ordets poäng i WordFeud: 20

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är möjligt synonymt med både genomförbart och eventuellt, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.