Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till stycke

Här nedanför hittar du samtliga fyrtiosju synonymer till stycke fördelade på två ordgrupper.


Vad betyder stycke

Sett till sina synonymer betyder stycke ungefär part eller avsnitt, men är även synonymt med exempelvis "fragment" och "parti". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till stycke. Vår databas innehåller även sju böjningar av stycke, fem exempelmeningar på hur ordet stycke kan användas i en mening, en engelsk översättning samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av stycke

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet stycke.


Exempelmeningar för stycke

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet stycke kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Den huvudsakliga orsaken till att många förordar en tidig tillkomst är ett stycke i brevet som lyder:.  
 2. Byggnaden är i trä, målat i olika nyanser av gult, och står på en mängd pålar ett stycke ut i vattnet.  
 3. I ett annat stycke framgår att de intagna kan släppas först efter ett år, om de uppnår vissa uppsatta mål.  
 4. Angående citatet i detta stycke så lär Epikuros ha ansett att familjeliv "hindrar oss från viktigare strävanden".  
 5. Leonov blev historisk 1965 när han som första människa lämnade en rymdkapsel och flöt iväg ett stycke på rymdpromenad.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av stycke

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet stycke.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "stycke" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet stycke förekommer det i genomsnitt ca. 720 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till stycke

I vår databas över ord finns 11 ord som innehåller eller liknar stycke. Här kommer de tio första.


Mer information om stycke

Andra sätt att lära sig mer kring vad stycke betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av stycke är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om stycke

 • Antal bokstäver: 6
 • Antal vokaler: 2
 • Antal konsonanter: 4

Grundpoäng för stycke i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 22
 • Ordets poäng i Betapet: 21
 • Ordets poäng i WordFeud: 21

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är stycke synonymt med både part och avsnitt, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.