Synonymerna.se logotyp

Synonymer till område

 

Synonymer till område

Engelsk översättning av område

  • (bildligt även om något abstrakt) area

Exempelmeningar för område

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet område kan användas.

  1. Det här är privat område och vi har handskats med frågor hela dagen, säger han med trött röst.
  2. Polisen hade tidigare bett allmänheten att hålla sig borta från området.
Exempelmeningarna är till största del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar och böcker har ibland använts som inspiration.

Närmeord till område

Ord som innehåller eller liknar område: affärsområde, aktivt område, avverkat skogsområde, begränsat område, bevarat område, biskopsområde, civilt förvaltningsområde, friluftsområde, gränsområde, gränsområden, grönområde, hamnområde, handelsområde, intresseområde, isolerat bostadsområde, landområde, landområdet, omkringliggande område

Sökvolym på internet för område

Sökvolymen för område är ca. 3600 antal sök per månad. Detta betyder att det varje månad i genomsnitt 3600 gånger händer att någon gör en sökning efter ordet/frasen på internet (i en sökmotor, t.ex. Google, Bing, osv.).

Mer information om område

Vi har totalt trettioen synonymer till område, men tyvärr inte några antonymer, registrerade i vår databas över synonymer och antonymer (motsatsord). Det finns en engelsk översättning inlagd för område, det finns även två exempelmeningar som kan hjälpa dig med hur du kan använda område i en mening.

Data om ordet område

  • Antal bokstäver: 6
  • Antal vokaler: 3
  • Antal konsonanter: 3

Grundpoäng för ordet område i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 12
  • Ordets poäng i Betapet: 13
  • Ordets poäng i WordFeud: 12

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är område synonymt med både sektor och zon, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss.

/Stefan (ansvarig för Synonymerna.se)