Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till klyfta

Här nedanför hittar du samtliga sjutton synonymer till klyfta.


Vad betyder klyfta

Sett till sina synonymer betyder klyfta ungefär gap eller tomrum, men är även synonymt med exempelvis "skreva" och "spricka". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till klyfta. Vår databas innehåller även sju böjningar av klyfta, fem exempelmeningar på hur ordet klyfta kan användas i en mening, flera engelska översättningar samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av klyfta

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet klyfta.


Exempelmeningar för klyfta

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet klyfta kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Landet kan endast trädas in genom en liten klyfta i de norra bergen, vilket leder till en stor stenbro.  
 2. Sverige har en klyfta på cirka 18 procent i inkomster mellan kvinnor och män, till männens fördel, enligt rapporten.  
 3. Med åren ökade hans ovilja; den klyfta som från början fanns i estetisk uppfattning vidgades i hög grad genom den politiska motsättningen.  
 4. Bortom träsket ligger Lowlands (Lågländerna) och Great Chasm: en enorm klyfta som blockerar vägen till Palace of the Fates (Ödesgudinnornas slott).  
 5. Stundom kan ljuset falla så skarpt över dem, att de bli gröna eller svartblå, och varje enskild fura, varje väg och klyfta syns på milslånga avstånd.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av klyfta

Här nedan hittar du engelska översättningar till ordet klyfta.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "klyfta" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet klyfta förekommer det i genomsnitt ca. 1000 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till klyfta

I vår databas över ord finns 4 ord som innehåller eller liknar klyfta.


Mer information om klyfta

Andra sätt att lära sig mer kring vad klyfta betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av klyfta är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om klyfta

 • Antal bokstäver: 6
 • Antal vokaler: 2
 • Antal konsonanter: 4

Grundpoäng för klyfta i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 18
 • Ordets poäng i Betapet: 18
 • Ordets poäng i WordFeud: 17

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är klyfta synonymt med både gap och tomrum, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.