Synonymerna.se logotyp

Synonymer till väg

 

Synonymer till väg

Engelsk översättning av våg

  • scales

Närmeord till väg

Ord som innehåller eller liknar väg: bana väg för, ganska svag vind, genväg i rumtiden, om svag vind, på väg att ta slut, svag bris, svag och undermålig, svag punkt, svag uppförsbacke, svag vind, våg

Mer information om väg

Vi har totalt tio synonymer till väg, men tyvärr inte några antonymer, registrerade i vår databas över synonymer och antonymer (motsatsord). Det finns en engelsk översättning inlagd för väg, men vi har tyvärr inte fått in några exempelmeningar ännu.

Data om ordet väg

  • Antal bokstäver: 3
  • Antal vokaler: 1
  • Antal konsonanter: 2

Grundpoäng för ordet väg i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 10
  • Ordets poäng i Betapet: 9
  • Ordets poäng i WordFeud: 9

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är väg synonymt med både rutt och led, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss.

/Stefan (ansvarig för Synonymerna.se)