Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till slag

Här nedanför hittar du samtliga sextiofem synonymer till slag fördelade på två ordgrupper.


Vad betyder slag

Sett till sina synonymer betyder slag ungefär drabbning eller klass, men är även synonymt med exempelvis "krig" och "sort". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till slag. Vår databas innehåller även fem böjningar av slag, fem exempelmeningar på hur ordet slag kan användas i en mening, flera engelska översättningar samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av slag

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet slag.


Exempelmeningar för slag

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet slag kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Nästan lika bra gick det för Caroline Hedwall, som med 67 slag blev bästa svenska efter första dagen.  
 2. För omfattningar, kolonner och golv användes såväl kolmårdsmarmor som italiensk marmor av olika slag.  
 3. Barn under 15 får bara gå semikontaktsmatcher med skydd, markerade träffar och utan slag mot huvudet.  
 4. Hon har gått klart tredjerundan på -3, har totalt fyra slag under par och ligger på delad 20:e plats.  
 5. Fyra slag som var tillräckligt stora för att bli beskrivna i irländska källor utkämpades 728 och 729.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av slag

Här nedan hittar du engelska översättningar till ordet slag.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "slag" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet slag förekommer det i genomsnitt ca. 1300 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till slag

I vår databas över ord finns 5 ord som innehåller eller liknar slag.


Mer information om slag

Andra sätt att lära sig mer kring vad slag betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av slag är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om slag

 • Antal bokstäver: 4
 • Antal vokaler: 1
 • Antal konsonanter: 3

Grundpoäng för slag i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 5
 • Ordets poäng i Betapet: 6
 • Ordets poäng i WordFeud: 6

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är slag synonymt med både drabbning och klass, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.