Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till sortering

Här nedanför hittar du samtliga sju synonymer till sortering.


Vad betyder sortering

Sett till sina synonymer betyder sortering ungefär sållning eller form, men är även synonymt med exempelvis "slag" och "sort". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till sortering. Vår databas innehåller även sju böjningar av sortering, fyra exempelmeningar på hur ordet sortering kan användas i en mening, flera engelska översättningar samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av sortering

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet sortering.


Exempelmeningar för sortering

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet sortering kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand.Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

  1. I vissa fall sker ingen sortering alls, utan behållarna med vindruvor går direkt vidare till nästa steg, krossningen.  
  2. Den enklaste typen av sortering innebär att sådant som har följt med vid skörden, men som inte är vindruvor, exempelvis vinblad, sorteras bort.  
  3. Eftersom vi är en hjälporganisation och hjälper kommuninvånaren med sin sortering borde kanske fler kommuner låta oss lämna för återvinning utan kostnad.  
  4. Även om Timon av Aten inte räknas till sagospelen, och dess sortering under gruppen problempjäser (genreupplösande i mindre skala) är långt ifrån självklart, delar den några centrala teman med dessa verk.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av sortering

Här nedan hittar du engelska översättningar till ordet sortering.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "sortering" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet sortering förekommer det i genomsnitt ca. 170 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till sortering

I vår databas över ord finns 1 ord som innehåller eller liknar sortering.


Mer information om sortering

Andra sätt att lära sig mer kring vad sortering betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av sortering är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om sortering

  • Antal bokstäver: 9
  • Antal vokaler: 3
  • Antal konsonanter: 6

Grundpoäng för sortering i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 11
  • Ordets poäng i Betapet: 12
  • Ordets poäng i WordFeud: 11

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är sortering synonymt med både sållning och form, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.