Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till drive

Här nedanför hittar du samtliga åtta synonymer till drive fördelade på tre ordgrupper.


Vad betyder drive

Sett till sina synonymer betyder drive ungefär driveslag eller försäljningskampanj, men är även synonymt med exempelvis "reklamkampanj" och "reklamsatsning". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till drive. Vår databas innehåller även fyra exempelmeningar på hur ordet drive kan användas i en mening samt en engelsk översättning.


Exempelmeningar för drive

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet drive kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

  1. Joe Biden la till en början an en hoppfull ton när han talade på ett drive in-möte på måndagskvällen.  
  2. Jag hade en bra drive på elfte hålet, men det var inga applåder så jag visste inte om det gått bra, säger hon.  
  3. Högsta domstolen i Texas har tidigare avslagit liknande försök från bland andra Republikanska partiet i delstaten att stoppa drive in-röstningen.  
  4. Tidigare har man också genomfört skräckshower i drive in-format genom ett garage där de levande döda kryper omkring bland besökarnas bilar och sprutar blod över dem.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av drive

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet drive.


Närmeord till drive

I vår databas över ord finns 10 ord som innehåller eller liknar drive.


Mer information om drive

Andra sätt att lära sig mer kring vad drive betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av drive är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om drive

  • Antal bokstäver: 5
  • Antal vokaler: 2
  • Antal konsonanter: 3

Grundpoäng för drive i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 8
  • Ordets poäng i Betapet: 9
  • Ordets poäng i WordFeud: 7

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är drive synonymt med både driveslag och försäljningskampanj, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.