Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till bana

Här nedanför hittar du samtliga trettiosex synonymer till bana fördelade på två ordgrupper.


Vad betyder bana

Sett till sina synonymer betyder bana ungefär spelplan eller spår, men är även synonymt med exempelvis "kretslopp" och "arena". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till bana. Vår databas innehåller även sju böjningar av bana, fem exempelmeningar på hur ordet bana kan användas i en mening, en engelsk översättning samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av bana

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet bana.


Exempelmeningar för bana

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet bana kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Det var pressat i dag med en tuff bana, säger Douglas Lindelöw i ett pressmeddelande från arrangören.  
 2. Dessutom når den endast förorter i ena riktningen ut från innerstaden till skillnad mot bana 1 och 2.  
 3. Han borde inte bana väg för en mörkläggning av mordet på min fästman, sa Cengiz, rapporterar Express.  
 4. Huvudringens yttergräns som ligger vid 129 100 km, eller strax bortom Adrasteas bana är mycket skarp.  
 5. Deras bana började i början på 1890-talet, med berättelser såsom Without witnesses (1894, online här).  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av bana

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet bana.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "bana" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet bana förekommer det i genomsnitt ca. 590 sökningar på ordet per månad på internet.


Mer information om bana

Andra sätt att lära sig mer kring vad bana betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av bana är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om bana

 • Antal bokstäver: 4
 • Antal vokaler: 2
 • Antal konsonanter: 2

Grundpoäng för bana i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 7
 • Ordets poäng i Betapet: 7
 • Ordets poäng i WordFeud: 6

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är bana synonymt med både spelplan och spår, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.