Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till typ

Här nedanför hittar du samtliga fyrtioåtta synonymer till typ.


Vad betyder typ

Sett till sina synonymer betyder typ ungefär sort eller format, men är även synonymt med exempelvis "kategori" och "slag". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till typ. Vår databas innehåller även sju böjningar av typ, fem exempelmeningar på hur ordet typ kan användas i en mening, en engelsk översättning samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av typ

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet typ.


Exempelmeningar för typ

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet typ kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. En vanlig typ av huggvapen var i form av en 30 cm lång bajonett i änden på ett tre meter långt skaft.  
 2. Ingen av dessa pumpar är dock universalt användbara, då varje typ har viktiga prestandabegränsningar.  
 3. Det lägsta tryck som kan uppnås i ett system beror även på många andra saker än vilken typ av pumpar.  
 4. Långsiktiga medicinska komplikationer kan också uppstå och beror på vilken typ av ingrepp som gjorts.  
 5. Vi lever i en annan typ av värld som är mer inriktad på individen än tidigare, säger Charlotte Ljung.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av typ

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet typ.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "typ" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet typ förekommer det i genomsnitt ca. 1000 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till typ

I vår databas över ord finns 14 ord som innehåller eller liknar typ. Här kommer de tio första.


Mer information om typ

Andra sätt att lära sig mer kring vad typ betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av typ är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om typ

 • Antal bokstäver: 3
 • Antal vokaler: 1
 • Antal konsonanter: 2

Grundpoäng för typ i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 12
 • Ordets poäng i Betapet: 11
 • Ordets poäng i WordFeud: 12

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är typ synonymt med både sort och format, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.