Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till dela upp

Här nedanför hittar du samtliga femton synonymer till dela upp.


Vad betyder dela upp

Sett till sina synonymer betyder dela upp ungefär fördela eller analysera, men är även synonymt med exempelvis "avskilja" och "dela". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till dela upp. Vår databas innehåller även fem motsatsord, fem exempelmeningar på hur ordet dela upp kan användas i en mening samt information kring ordets popularitet på internet.


Motsatsord till dela upp

Här nedan hittar du motsatsord (antonymer) till dela upp.

förena, föra samman, samla, samverka, ena


Exempelmeningar för dela upp

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet dela upp kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

  1. Det är bättre att dela upp barnen tidigt, från sju eller åtta år, just för att barnen inte ska tröttna.  
  2. Ett sätt att dela upp dem, är att skilja mellan yttre tantra och inre tantra, och många fler sätt finns.  
  3. Englands kung, Lear, vill dra sig tillbaka och beslutar sig för att dela upp riket mellan sina tre döttrar.  
  4. Vår hjärna och våra instinkter har ett nedärvt behov att förenkla, att dela upp saker i ont och gott, svart och vitt.  
  5. Ryssland kan dock teoretiskt sett undkomma dessa bestämmelser genom att dela upp de övande styrkorna i mindre grupper.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter frasen "dela upp" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller frasen dela upp förekommer det i genomsnitt ca. 50 sökningar på frasen per månad på internet.


Närmeord till dela upp

I vår databas över ord finns 4 ord som innehåller eller liknar dela upp.


Mer information om dela upp

Andra sätt att lära sig mer kring vad dela upp betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av dela upp är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om dela upp

  • Antal bokstäver: 7
  • Antal vokaler: 3
  • Antal konsonanter: 4

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är dela upp synonymt med både fördela och analysera, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet. Exempelvis är förena en antonym till dela upp.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.