Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till avvisande

Här nedanför hittar du samtliga sexton synonymer till avvisande fördelade på två ordgrupper.


Vad betyder avvisande

Sett till sina synonymer betyder avvisande ungefär avfärdande eller refusering, men är även synonymt med exempelvis "nobba" och "svårövertalad". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till avvisande. Vår databas innehåller även två motsatsord samt fem exempelmeningar på hur ordet avvisande kan användas i en mening.


Motsatsord till avvisande

Här nedan hittar du motsatsord (antonymer) till avvisande.

öppen, sluten


Exempelmeningar för avvisande

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet avvisande kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand.Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Utlännings- och integrationsminister Inger Støjberg (borgerliga Venstre) ställer sig inte avvisande till förslaget.  
 2. Jag ruskade avvisande på huvudet, helt fången som jag var av vadhållning om vilken skuta som härnäst skulle bli vrak.  
 3. Men tisdagens initiativ möttes med en avvisande reaktion från de länder som införde sanktioner mot Qatar förra månaden.  
 4. Innehållsligt framstår denna som modernistisk med sitt avvisande av moraliserande och värdeomdömen samt en våldsam pessimism.  
 5. Det (Istanbul, reds anm) är bara ett butiksfönster, sade Erdogan avvisande förra helgen, och tillade att AKP styr i två tredjedelar av Turkiet.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Närmeord till avvisande

I vår databas över ord finns 1 ord som innehåller eller liknar avvisande.


Mer information om avvisande

Andra sätt att lära sig mer kring vad avvisande betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av avvisande är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om avvisande

 • Antal bokstäver: 9
 • Antal vokaler: 4
 • Antal konsonanter: 5

Grundpoäng för avvisande i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 15
 • Ordets poäng i Betapet: 15
 • Ordets poäng i WordFeud: 13

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är avvisande synonymt med både avfärdande och refusering, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet. Exempelvis är öppen en antonym till avvisande.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.