Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till skingra

Här nedanför hittar du samtliga elva synonymer till skingra fördelade på två ordgrupper.


Vad betyder skingra

Sett till sina synonymer betyder skingra ungefär upplösa eller splittra, men är även synonymt med exempelvis "fördela" och "fördriva". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till skingra. Vår databas innehåller även en motsatsord, fem exempelmeningar på hur ordet skingra kan användas i en mening, flera engelska översättningar samt information kring ordets popularitet på internet.


Motsatsord till skingra

Här nedan hittar du motsatsord (antonymer) till skingra.

samlas


Exempelmeningar för skingra

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet skingra kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Amerikanska trupper har avfyrat tårgas för att skingra de proiranska demonstranterna, rapporterar AP.  
 2. Omkring Champs-Élysées i centrala Paris sköt polis vattenkanon och tårgas för att skingra folkmassor.  
 3. Han tar sig tillbaka till de övre nivåerna och hittar ett magiskt svärd som kan skingra skuggvarelser.  
 4. De möttes av ett stort antal poliser som använde både tårgas och gummikulor för att skingra folkmassan.  
 5. I huvudstaden Minsk rapporteras kravallpolis ha avlossat chockgranater för att skingra människomassorna.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av skingra

Här nedan hittar du engelska översättningar till ordet skingra.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "skingra" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet skingra förekommer det i genomsnitt ca. 170 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till skingra

I vår databas över ord finns 8 ord som innehåller eller liknar skingra.


Mer information om skingra

Andra sätt att lära sig mer kring vad skingra betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av skingra är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om skingra

 • Antal bokstäver: 7
 • Antal vokaler: 2
 • Antal konsonanter: 5

Grundpoäng för skingra i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 10
 • Ordets poäng i Betapet: 11
 • Ordets poäng i WordFeud: 10

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är skingra synonymt med både upplösa och splittra, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet. Exempelvis är samlas en antonym till skingra.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.