Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till rutinerad

Här nedanför hittar du samtliga tolv synonymer till rutinerad.


Vad betyder rutinerad

Sett till sina synonymer betyder rutinerad ungefär erfaren eller fullfjädrad, men är även synonymt med exempelvis "skicklig" och "van". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till rutinerad. Vår databas innehåller även två böjningar av rutinerad, fem exempelmeningar på hur ordet rutinerad kan användas i en mening, flera engelska översättningar samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av rutinerad

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet rutinerad.


Exempelmeningar för rutinerad

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet rutinerad kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Trots att Henning var rutinerad som förhörsledare gav inte utfrågningen av deltagarna i den amerikanska klimatdelegationen särskilt mycket.  
 2. På stol två tävlar den sittande senatorn David Perdue, en rutinerad politiker, mot den 33-åriga demokratiska dokumentärfilmaren Jon Ossoff.  
 3. Hon ledde med 6-2 i andra set och var på väg att utjämna till 1-1 i set men Liu Jia var för säker och rutinerad och malde effektivt ner sin 27 år yngre motståndare.  
 4. Man brukar inte hinna med mer än fyra identifieringar per dag även om man är väldigt rutinerad, säger Johanna Loisel vid rättsmedicinska enheten i Umeå och fortsätter:.  
 5. Jag vet inte ens status på honom men det är en etablerad och rutinerad forward som vi tror kan tillföra poäng och det är därför han är här, säger Torstensson om det landslagsmeriterade tillskottet.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av rutinerad

Här nedan hittar du engelska översättningar till ordet rutinerad.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "rutinerad" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet rutinerad förekommer det i genomsnitt ca. 390 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till rutinerad

I vår databas över ord finns 4 ord som innehåller eller liknar rutinerad.


Mer information om rutinerad

Andra sätt att lära sig mer kring vad rutinerad betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av rutinerad är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om rutinerad

 • Antal bokstäver: 9
 • Antal vokaler: 4
 • Antal konsonanter: 5

Grundpoäng för rutinerad i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 11
 • Ordets poäng i Betapet: 14
 • Ordets poäng i WordFeud: 12

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är rutinerad synonymt med både erfaren och fullfjädrad, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.