Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till kapabel

Här nedanför hittar du samtliga sju synonymer till kapabel.


Vad betyder kapabel

Sett till sina synonymer betyder kapabel ungefär kompetent eller duglig, men är även synonymt med exempelvis "kunnig" och "duktig". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till kapabel. Vår databas innehåller även en motsatsord, tre böjningar av kapabel, fem exempelmeningar på hur ordet kapabel kan användas i en mening, en engelsk översättning samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av kapabel

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet kapabel.


Motsatsord till kapabel

Här nedan hittar du motsatsord (antonymer) till kapabel.

oförmögen


Exempelmeningar för kapabel

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet kapabel kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Jag börjar visa vad jag är kapabel till, så jag är väldigt glad, säger Ericsson till Indycars officiella kanaler efteråt.  
 2. Enligt Neville Evans är det få som hade kunnat föreställa sig att deras tystlåtne granne var kapabel till något så fruktansvärt.  
 3. Pannorna var 4,8 meter i diameter och 6,1 meter långa, var och en med en vikt på närmare 92 ton och kapabel att rymma 48 ton vatten.  
 4. Den suprakiasmatiska kärnan är fullt kapabel att av sig själv generera en egen cirkadiansk rytm, men den tar emot ett flertal olika indata.  
 5. Även den nya stridsflygsmodellen F-35 som exporterats till flera europeiska och asiatiska länder, ska vara kapabel att bära taktiska kärnvapen.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av kapabel

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet kapabel.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "kapabel" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet kapabel förekommer det i genomsnitt ca. 720 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till kapabel

I vår databas över ord finns 3 ord som innehåller eller liknar kapabel.


Mer information om kapabel

Andra sätt att lära sig mer kring vad kapabel betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av kapabel är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om kapabel

 • Antal bokstäver: 7
 • Antal vokaler: 3
 • Antal konsonanter: 4

Grundpoäng för kapabel i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 14
 • Ordets poäng i Betapet: 15
 • Ordets poäng i WordFeud: 15

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är kapabel synonymt med både kompetent och duglig, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet. Exempelvis är oförmögen en antonym till kapabel.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.