Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till erfaren

Här nedanför hittar du samtliga tio synonymer till erfaren fördelade på två ordgrupper.


Vad betyder erfaren

Sett till sina synonymer betyder erfaren ungefär rutinerad eller bevandrad, men är även synonymt med exempelvis "van" och "kunnig". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till erfaren. Vår databas innehåller även tre böjningar av erfaren, fem exempelmeningar på hur ordet erfaren kan användas i en mening, flera engelska översättningar samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av erfaren

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet erfaren.


Exempelmeningar för erfaren

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet erfaren kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Man tar en erfaren grottdykare främst, en av pojkarna som fångats där inne och en grottdykare längst bak.  
 2. Det ironiska är att Joe Biden framställt sig som en erfaren utrikespolitisk expert, och nu händer det här.  
 3. Biden kommer att göra allt för att framställa sig själv som en erfaren och Trump som en oberäknelig person.  
 4. Han har varit med länge i spelet, så det är skönt att ha någon som är mer erfaren och vet hur allt går till.  
 5. 59-årige Khashoggi är en erfaren journalist som skrivit och rapporterat mycket om sitt hemland Saudiarabien.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av erfaren

Här nedan hittar du engelska översättningar till ordet erfaren.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "erfaren" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet erfaren förekommer det i genomsnitt ca. 720 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till erfaren

I vår databas över ord finns 5 ord som innehåller eller liknar erfaren.


Mer information om erfaren

Andra sätt att lära sig mer kring vad erfaren betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av erfaren är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om erfaren

 • Antal bokstäver: 7
 • Antal vokaler: 3
 • Antal konsonanter: 4

Grundpoäng för erfaren i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 10
 • Ordets poäng i Betapet: 10
 • Ordets poäng i WordFeud: 9

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är erfaren synonymt med både rutinerad och bevandrad, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.