Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till van

Här nedanför hittar du samtliga tio synonymer till van fördelade på två ordgrupper.


Vad betyder van

Sett till sina synonymer betyder van ungefär förfaren eller erfaren, men är även synonymt med exempelvis "rutinerad" och "driven". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till van. Vår databas innehåller även tre böjningar av van, tre exempelmeningar på hur ordet van kan användas i en mening, en engelsk översättning samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av van

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet van.


Exempelmeningar för van

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet van kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

  1. Men i den nya skepnaden gjorde van Basten fyra mål säsongen 1992/1993 mot IFK Göteborg i gruppspelet.  
  2. Det är viktigt att personer förstår hur situationen är, säger klänningens skapare, Arnout van Krimpen.  
  3. Anna van der Breggen vann båda disciplinerna förra året men har valt att inte ställa upp i tempo i år.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av van

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet van.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "van" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet van förekommer det i genomsnitt ca. 2400 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till van

I vår databas över ord finns 9 ord som innehåller eller liknar van.


Mer information om van

Andra sätt att lära sig mer kring vad van betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av van är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om van

  • Antal bokstäver: 3
  • Antal vokaler: 1
  • Antal konsonanter: 2

Grundpoäng för van i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 6
  • Ordets poäng i Betapet: 5
  • Ordets poäng i WordFeud: 5

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är van synonymt med både förfaren och erfaren, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.