Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till driven

Här nedanför hittar du samtliga sju synonymer till driven.


Vad betyder driven

Sett till sina synonymer betyder driven ungefär driftig eller erfaren, men är även synonymt med exempelvis "framåt" och "kunnig". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till driven. Vår databas innehåller även tre böjningar av driven samt fem exempelmeningar på hur ordet driven kan användas i en mening.


Böjningar av driven

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet driven.


Exempelmeningar för driven

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet driven kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Rörelsen som sådan kan ske rent manuellt eller vara driven av en matningsväxellåda som är integrerad i maskinen.  
 2. Den stora skillnaden nu jämfört med förut enligt Persson är att skogsskövlingen blir allt mer kommersiellt driven.  
 3. Cylinderhuvudet hade en överliggande kamaxel, driven från vevaxelns främre ände via en vertikal axel och vinkelväxlar.  
 4. Enligt Bolton saknar Trump förståelse för innebörden av demokrati och är endast driven av att tillgodose sina egna behov.  
 5. ”Från att den bröt ut spred sig branden snabbt i nordöstlig riktning, driven av vinden”, skriver regionregeringen i ett uttalande.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Närmeord till driven

I vår databas över ord finns 5 ord som innehåller eller liknar driven.


Mer information om driven

Andra sätt att lära sig mer kring vad driven betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av driven är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om driven

 • Antal bokstäver: 6
 • Antal vokaler: 2
 • Antal konsonanter: 4

Grundpoäng för driven i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 9
 • Ordets poäng i Betapet: 10
 • Ordets poäng i WordFeud: 8

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är driven synonymt med både driftig och erfaren, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.