Synonymerna.se logotyp

Synonymer till konsekvens

 

Synonymer till konsekvens

Engelsk översättning av konsekvens

  • consequence

Sökvolym på internet för konsekvens

Sökvolymen för konsekvens är ca. 880 antal sök per månad. Detta betyder att det varje månad i genomsnitt 880 gånger händer att någon gör en sökning efter ordet/frasen på internet (i en sökmotor, t.ex. Google, Bing, osv.).

Mer information om konsekvens

Vi har totalt sju synonymer till konsekvens, men tyvärr inte några antonymer (motsatsord), registrerade i vår databas över synonymer och antonymer. Det finns en engelsk översättning inlagd för konsekvens, men vi har tyvärr inte fått in några exempelmeningar ännu.

Andra sätt att lära sig mer kring vad konsekvens betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till konsekvens. Exempelvis kan man söka efter andra ord för konsekvens samt även hur man stavar till konsekvens. Andra sätt kan vara att söka efter definitionen av konsekvens eller en mer djupgående förklaring av konsekvens egentligen betyder och innebär. Ett annat sätt som man även kan utnyttja för att hitta synonymer till konsekvens är att leta efter antonymer till konsekvens, för att sedan göra eftersökningar på dessa antonymers synonymord.

Data om konsekvens

  • Antal bokstäver: 10
  • Antal vokaler: 3
  • Antal konsonanter: 7

Grundpoäng för konsekvens i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 18
  • Ordets poäng i Betapet: 17
  • Ordets poäng i WordFeud: 17

Närmeord till konsekvens

Ord som innehåller eller liknar konsekvens: beslut med oönskade konsekvenser, fullfölja handling och ta konsekvenserna, ignorera negativa konsekvenser, inkonsekvent, konsekvenser, konsekvent, negativa konsekvenser, slåss och förstöra utan tanke på konsekvenserna, straffande konsekvens


Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är konsekvens synonymt med både följd och påföljd, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.

/Stefan (ansvarig för Synonymerna.se)