Synonymerna.se logotyp

Synonymer till beslut

 

Synonymer till beslut

Engelsk översättning av beslut

  • decision, resolution

Sökvolym på internet för beslut

Sökvolymen för beslut är ca. 1300 antal sök per månad. Detta betyder att det varje månad i genomsnitt 1300 gånger händer att någon gör en sökning efter ordet/frasen på internet (i en sökmotor, t.ex. Google, Bing, osv.).

Mer information om beslut

Vi har totalt två synonymer till beslut, men tyvärr inte några antonymer (motsatsord), registrerade i vår databas över synonymer och antonymer. Det finns en engelsk översättning inlagd för beslut, men vi har tyvärr inte fått in några exempelmeningar ännu.

Andra sätt att lära sig mer kring vad beslut betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till beslut. Exempelvis kan man söka efter andra ord för beslut samt även hur man stavar till beslut. Andra sätt kan vara att söka efter definitionen av beslut eller en mer djupgående förklaring av beslut egentligen betyder och innebär. Ett annat sätt som man även kan utnyttja för att hitta synonymer till beslut är att leta efter antonymer till beslut, för att sedan göra eftersökningar på dessa antonymers synonymord.

Data om beslut

  • Antal bokstäver: 6
  • Antal vokaler: 2
  • Antal konsonanter: 4

Grundpoäng för beslut i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 11
  • Ordets poäng i Betapet: 13
  • Ordets poäng i WordFeud: 12

Närmeord till beslut

Ord som innehåller eller liknar beslut: beslut med oönskade konsekvenser, besluta, beslutar, beslutat, besluten, beslutför, beslutsam, beslutsamma, beslutsmässig, beslutsrätt, förhala beslut, intressepart i rättsbeslut, obeslutsam


Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är beslut synonymt med både fastställande och resolution, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.

/Stefan (ansvarig för Synonymerna.se)