Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till beslut

Här nedanför hittar du samtliga tolv synonymer till beslut.


Vad betyder beslut

Sett till sina synonymer betyder beslut ungefär fastställande eller avgörande, men är även synonymt med exempelvis "domslut" och "fast föresats". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till beslut. Vår databas innehåller även tre motsatsord, fem böjningar av beslut, fem exempelmeningar på hur ordet beslut kan användas i en mening, flera engelska översättningar samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av beslut

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet beslut.


Motsatsord till beslut

Här nedan hittar du motsatsord (antonymer) till beslut.

början, begynnelse, inledning


Exempelmeningar för beslut

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet beslut kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Han ansåg att detta beslut får en mer slagkraftig och meningsfull verkan med den ljud som spelas upp.  
 2. Efter en omröstning i FN:s generalförsamling enades totalt 128 länder kring att fördöma USA:s beslut.  
 3. Om vi inte fattar ett sådant här beslut har Trafikverket inte ens uppdraget att planera för sträckan.  
 4. WHO uppgav att de inte kunde fatta ett beslut på onsdagskvällen, utan skulle återsamlas på torsdagen.  
 5. Det var inte ett lätt beslut att ta, och jag har haft många sömnlösa nätter och varit väldigt nervös.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av beslut

Här nedan hittar du engelska översättningar till ordet beslut.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "beslut" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet beslut förekommer det i genomsnitt ca. 1300 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till beslut

I vår databas över ord finns 2 ord som innehåller eller liknar beslut.


Mer information om beslut

Andra sätt att lära sig mer kring vad beslut betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av beslut är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om beslut

 • Antal bokstäver: 6
 • Antal vokaler: 2
 • Antal konsonanter: 4

Grundpoäng för beslut i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 11
 • Ordets poäng i Betapet: 13
 • Ordets poäng i WordFeud: 12

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är beslut synonymt med både fastställande och avgörande, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet. Exempelvis är början en antonym till beslut.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.