Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till reserverad

Här nedanför hittar du samtliga fjorton synonymer till reserverad.


Vad betyder reserverad

Sett till sina synonymer betyder reserverad ungefär tillbakadragen eller förbehållsam, men är även synonymt med exempelvis "tillknäppt" och "försiktig". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till reserverad. Vår databas innehåller även fyra motsatsord, två böjningar av reserverad, fem exempelmeningar på hur ordet reserverad kan användas i en mening, en engelsk översättning samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av reserverad

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet reserverad.


Motsatsord till reserverad

Här nedan hittar du motsatsord (antonymer) till reserverad.

öppen, demonstrativ, öppenhjärtig, sluten


Exempelmeningar för reserverad

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet reserverad kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Hennes åsikter emottogs med reserverad välvilja, och det påpekades att EU är en union mellan suveräna stater.  
 2. I de intervjuer med personer som träffat Paddock före dådet beskrivs han som osammanhängande, reserverad, och asocial.  
 3. Janáčeks samtida beskrev honom som opålitlig och reserverad, men förmögen till passionerad besatthet för dem han älskade.  
 4. Marken där nuvarande Returpunkten står, är för längesen reserverad för utvecklingen av buss- och spårvagnsverkstaden i området.  
 5. Det vi har sett är att i länder där en del av föräldraledigheten är reserverad åt pappor har barnafödandet inte sjunkit lika mycket.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av reserverad

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet reserverad.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "reserverad" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet reserverad förekommer det i genomsnitt ca. 2900 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till reserverad

I vår databas över ord finns 4 ord som innehåller eller liknar reserverad.


Mer information om reserverad

Andra sätt att lära sig mer kring vad reserverad betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av reserverad är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om reserverad

 • Antal bokstäver: 10
 • Antal vokaler: 4
 • Antal konsonanter: 6

Grundpoäng för reserverad i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 13
 • Ordets poäng i Betapet: 13
 • Ordets poäng i WordFeud: 12

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är reserverad synonymt med både tillbakadragen och förbehållsam, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet. Exempelvis är öppen en antonym till reserverad.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.