Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till behärskad

Här nedanför hittar du samtliga elva synonymer till behärskad.


Vad betyder behärskad

Sett till sina synonymer betyder behärskad ungefär sansad eller samlad, men är även synonymt med exempelvis "återhållsam" och "lugn". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till behärskad. Vår databas innehåller även tre motsatsord, två böjningar av behärskad, en exempelmeningar på hur ordet behärskad kan användas i en mening samt flera engelska översättningar.


Böjningar av behärskad

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet behärskad.


Motsatsord till behärskad

Här nedan hittar du motsatsord (antonymer) till behärskad.

demonstrativ, öppen, öppenhjärtig


Exempelmeningar för behärskad

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet behärskad kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand.Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

  1. Prados framställdes (av Bruno Oro) som en behärskad presentatör med sinne för dräpande slutkommentarer.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av behärskad

Här nedan hittar du engelska översättningar till ordet behärskad.


Närmeord till behärskad

I vår databas över ord finns 2 ord som innehåller eller liknar behärskad.


Mer information om behärskad

Andra sätt att lära sig mer kring vad behärskad betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av behärskad är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om behärskad

  • Antal bokstäver: 9
  • Antal vokaler: 3
  • Antal konsonanter: 6

Grundpoäng för behärskad i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 19
  • Ordets poäng i Betapet: 20
  • Ordets poäng i WordFeud: 18

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är behärskad synonymt med både sansad och samlad, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet. Exempelvis är demonstrativ en antonym till behärskad.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.