Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till förbehållsam

Här nedanför hittar du samtliga elva synonymer till förbehållsam.


Vad betyder förbehållsam

Sett till sina synonymer betyder förbehållsam ungefär förtegen eller reserverad, men är även synonymt med exempelvis "avmätt" och "avvisande". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till förbehållsam. Vår databas innehåller även två motsatsord samt tre böjningar av förbehållsam.


Böjningar av förbehållsam

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet förbehållsam.


Motsatsord till förbehållsam

Här nedan hittar du motsatsord (antonymer) till förbehållsam.

öppen, sluten


Närmeord till förbehållsam

I vår databas över ord finns 5 ord som innehåller eller liknar förbehållsam.


Mer information om förbehållsam

Andra sätt att lära sig mer kring vad förbehållsam betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av förbehållsam är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om förbehållsam

  • Antal bokstäver: 12
  • Antal vokaler: 4
  • Antal konsonanter: 8

Grundpoäng för förbehållsam i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 28
  • Ordets poäng i Betapet: 30
  • Ordets poäng i WordFeud: 28

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är förbehållsam synonymt med både förtegen och reserverad, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet. Exempelvis är öppen en antonym till förbehållsam.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.