Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till avskild

Här nedanför hittar du samtliga tjugotre synonymer till avskild fördelade på två ordgrupper.


Vad betyder avskild

Sett till sina synonymer betyder avskild ungefär separerad eller åtskild, men är även synonymt med exempelvis "avlägsen" och "avsides". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till avskild. Vår databas innehåller även tre böjningar av avskild, fem exempelmeningar på hur ordet avskild kan användas i en mening, flera engelska översättningar samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av avskild

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet avskild.


Exempelmeningar för avskild

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet avskild kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Smedjan placerades något avskild från övriga byggnader i södra delen av slottsparken eftersom verksamheten var eldfarlig.  
 2. Hon menar att det mannen gjort är helt fel men att hon inte vill vara den som ser till att han blir avskild från sin tjänst.  
 3. Fabriken upptog två större förvaringsrum i en avskild fastighet och utöver droger beslagtogs kemikalier och annan utrustning.  
 4. Komodovaranen Sungai vid London Zoo, England, lade en kull med ägg i slutet av 2005 efter att ha varit avskild från hanligt sällskap i över två år.  
 5. Denna ligger avskild från de viktigaste byggnaderna i klostret och är ansluten via en lång passage som leder till bageri- och bryggeribyggnaden (M) och tjänarnas rum.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av avskild

Här nedan hittar du engelska översättningar till ordet avskild.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "avskild" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet avskild förekommer det i genomsnitt ca. 140 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till avskild

I vår databas över ord finns 2 ord som innehåller eller liknar avskild.


Mer information om avskild

Andra sätt att lära sig mer kring vad avskild betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av avskild är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om avskild

 • Antal bokstäver: 7
 • Antal vokaler: 2
 • Antal konsonanter: 5

Grundpoäng för avskild i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 12
 • Ordets poäng i Betapet: 14
 • Ordets poäng i WordFeud: 12

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är avskild synonymt med både separerad och åtskild, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.