Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till försiktig

Här nedanför hittar du samtliga tjugofyra synonymer till försiktig.


Vad betyder försiktig

Sett till sina synonymer betyder försiktig ungefär aktsam eller varsam, men är även synonymt med exempelvis "återhållsam" och "lätt". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till försiktig. Vår databas innehåller även fyra motsatsord, tre böjningar av försiktig, fem exempelmeningar på hur ordet försiktig kan användas i en mening, en engelsk översättning samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av försiktig

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet försiktig.


Motsatsord till försiktig

Här nedan hittar du motsatsord (antonymer) till försiktig.

oförsiktig, vårdslös, tanklös, förhastad


Exempelmeningar för försiktig

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet försiktig kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Möjligen att det också gjorde att man var försiktig när vi kom, säger Tommy Alriksson, till tidningen.  
 2. Men Niinistö har varit försiktig och inte gett några klara besked om sina åsikter när det gäller Nato.  
 3. Om man har varit i risk för att utsättas för smitta ska man vara extra försiktig, säger Mats Martinell.  
 4. I dag är jag mer försiktig än optimistisk”, skriver EU:s permanente rådsordförande Donald Tusk på Twitter.  
 5. Jag är stolt över henne att hon klarar av att vara fortsatt försiktig, även när det är så mycket atmosfär.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av försiktig

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet försiktig.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "försiktig" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet försiktig förekommer det i genomsnitt ca. 1000 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till försiktig

I vår databas över ord finns 2 ord som innehåller eller liknar försiktig.


Mer information om försiktig

Andra sätt att lära sig mer kring vad försiktig betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av försiktig är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om försiktig

 • Antal bokstäver: 9
 • Antal vokaler: 3
 • Antal konsonanter: 6

Grundpoäng för försiktig i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 18
 • Ordets poäng i Betapet: 20
 • Ordets poäng i WordFeud: 17

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är försiktig synonymt med både aktsam och varsam, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet. Exempelvis är oförsiktig en antonym till försiktig.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.