Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till referera till

Här nedanför hittar du samtliga åtta synonymer till referera till.


Vad betyder referera till

Sett till sina synonymer betyder referera till ungefär åberopa eller hänskjuta, men är även synonymt med exempelvis "hänvisa" och "hänvisa till". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till referera till. Vår databas innehåller även fem exempelmeningar på hur ordet referera till kan användas i en mening.


Exempelmeningar för referera till

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet referera till kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand.Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

  1. Det senare torde referera till norskans sö, som betyder "sjö", varför namnet kan uttydas som "sjöflotte".  
  2. Det nya uttrycket ska, liksom det engelska, referera till ”information som är falsk eller medvetet partisk”.  
  3. Frågor om äganderätt till jord och land hade sedan Knut den stores tid avgjorts genom att referera till skattelistor.  
  4. Petersburg) chockerades hon över att höra en högt uppsatt partimedlem referera till yttrandefriheten som en "borgerlig vidskepelse".  
  5. På tyska används även termen Oberharz vattenreglering (Oberharzer Wasserwirtschaft) för att referera till dessa historiska anläggningar.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Mer information om referera till

Andra sätt att lära sig mer kring vad referera till betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av referera till är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om referera till

  • Antal bokstäver: 12
  • Antal vokaler: 5
  • Antal konsonanter: 7

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är referera till synonymt med både åberopa och hänskjuta, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.