Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till åberopa

Här nedanför hittar du samtliga tjugo synonymer till åberopa.


Vad betyder åberopa

Sett till sina synonymer betyder åberopa ungefär hänvisa till eller åkalla, men är även synonymt med exempelvis "allegera" och "andra". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till åberopa. Vår databas innehåller även fem exempelmeningar på hur ordet åberopa kan användas i en mening samt en engelsk översättning.


Exempelmeningar för åberopa

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet åberopa kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand.Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Trikolorerma flög i natthimlen när Emanuel Macron avslutade sitt tal med att åberopa de franska slagorden.  
 2. Men när det var dags för Stockholm att sälja mark till Huddinge började Stockholm åberopa tekniska svårigheter.  
 3. Madrid har genom att åberopa artikel 155 i den spanska författningen tagit kontroll över maktutövningen i Katalonien.  
 4. För att göra det skulle han behöva åberopa artikel 155 i den spanska konstitutionen — som aldrig tidigare har använts.  
 5. Under 1600- och 1700-talet skulle svenskar som argumenterade för religiös tolerans åberopa Amerika som ett paradexempel.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av åberopa

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet åberopa.


Närmeord till åberopa

I vår databas över ord finns 1 ord som innehåller eller liknar åberopa.


Mer information om åberopa

Andra sätt att lära sig mer kring vad åberopa betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av åberopa är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om åberopa

 • Antal bokstäver: 7
 • Antal vokaler: 4
 • Antal konsonanter: 3

Grundpoäng för åberopa i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 16
 • Ordets poäng i Betapet: 16
 • Ordets poäng i WordFeud: 16

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är åberopa synonymt med både hänvisa till och åkalla, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.