Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till lugn

Här nedanför hittar du samtliga femtiotre synonymer till lugn.


Vad betyder lugn

Sett till sina synonymer betyder lugn ungefär rofylld eller sansad, men är även synonymt med exempelvis "fridsam" och "rolikt". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till lugn. Vår databas innehåller även sex motsatsord, tre böjningar av lugn, fem exempelmeningar på hur ordet lugn kan användas i en mening, en engelsk översättning samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av lugn

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet lugn.


Motsatsord till lugn

Här nedan hittar du motsatsord (antonymer) till lugn.

hastig, brådstörtad, spänd, orolig, spännas, stramas åt


Exempelmeningar för lugn

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet lugn kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Vulkanen Agung på den indonesiska turistön har blivit aktiv efter att ha varit lugn sedan förra året.  
 2. Till Agia Marina söker sig mest barnfamiljer, eller par som helt enkelt bara vill ha en lugn semester.  
 3. Det var kanske inte ett helt lagenligt sätt att bevara lugn och ordning, men det var mycket effektivt.  
 4. När han började tala var hans röst lugn och långsam, och medan han talade upphörde Viktors snyftningar.  
 5. Anledningen till att han kan verka lugn i dokumentären tror jag handlar om att han vet att det är över.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av lugn

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet lugn.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "lugn" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet lugn förekommer det i genomsnitt ca. 5400 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till lugn

I vår databas över ord finns 3 ord som innehåller eller liknar lugn.


Mer information om lugn

Andra sätt att lära sig mer kring vad lugn betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av lugn är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om lugn

 • Antal bokstäver: 4
 • Antal vokaler: 1
 • Antal konsonanter: 3

Grundpoäng för lugn i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 7
 • Ordets poäng i Betapet: 9
 • Ordets poäng i WordFeud: 9

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är lugn synonymt med både rofylld och sansad, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet. Exempelvis är hastig en antonym till lugn.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.