Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till anhållande

Här nedanför hittar du samtliga tre synonymer till anhållande.


Vad betyder anhållande

Sett till sina synonymer betyder anhållande ungefär arrest eller arrestering, men är även synonymt med exempelvis "gripande". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till anhållande. Vår databas innehåller även sju böjningar av anhållande, en exempelmeningar på hur ordet anhållande kan användas i en mening samt flera engelska översättningar.


Böjningar av anhållande

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet anhållande.


Exempelmeningar för anhållande

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet anhållande kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

  1. Sannolika skäl är den högre graden av misstanke vid anhållande och häktning, medan skälig misstanke innebär en lägre grad av misstanke.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av anhållande

Här nedan hittar du engelska översättningar till ordet anhållande.


Närmeord till anhållande

I vår databas över ord finns 3 ord som innehåller eller liknar anhållande.


Mer information om anhållande

Andra sätt att lära sig mer kring vad anhållande betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av anhållande är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om anhållande

  • Antal bokstäver: 10
  • Antal vokaler: 4
  • Antal konsonanter: 6

Grundpoäng för anhållande i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 15
  • Ordets poäng i Betapet: 18
  • Ordets poäng i WordFeud: 17

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är anhållande synonymt med både arrest och arrestering, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.