Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till klunga

Här nedanför hittar du samtliga elva synonymer till klunga.


Vad betyder klunga

Sett till sina synonymer betyder klunga ungefär grupp eller hop, men är även synonymt med exempelvis "skock" och "samling". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till klunga. Vår databas innehåller även sju böjningar av klunga, två exempelmeningar på hur ordet klunga kan användas i en mening, flera engelska översättningar samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av klunga

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet klunga.


Exempelmeningar för klunga

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet klunga kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

  1. Bernal blev infångad av en jagande klunga där Roglics stallkamrat i Jumbo Visma, Sepp Kuss, ordnade en dubbelseger 1.35 bakom slovenen.  
  2. En stor klunga var samlad när Halfvarsson var offensiv och framme i täten inför den andra varvningen efter 32 kilometer runt fallen i Trollhättan och Alliansloppet.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av klunga

Här nedan hittar du engelska översättningar till ordet klunga.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "klunga" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet klunga förekommer det i genomsnitt ca. 70 sökningar på ordet per månad på internet.


Mer information om klunga

Andra sätt att lära sig mer kring vad klunga betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av klunga är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om klunga

  • Antal bokstäver: 6
  • Antal vokaler: 2
  • Antal konsonanter: 4

Grundpoäng för klunga i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 11
  • Ordets poäng i Betapet: 13
  • Ordets poäng i WordFeud: 13

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är klunga synonymt med både grupp och hop, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.