Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till sävlig

Här nedanför hittar du samtliga tio synonymer till sävlig.


Vad betyder sävlig

Sett till sina synonymer betyder sävlig ungefär senfärdig eller långsamt, men är även synonymt med exempelvis "flegmatisk" och "behärskad". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till sävlig. Vår databas innehåller även tre böjningar av sävlig, en exempelmeningar på hur ordet sävlig kan användas i en mening, flera engelska översättningar samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av sävlig

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet sävlig.


Exempelmeningar för sävlig

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet sävlig kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

  1. Två av de andra stilarna beskrivs som "elegant [...], lite stereotyp och manieristisk", respektive "tung, sävlig men ändå rik och livlig".  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av sävlig

Här nedan hittar du engelska översättningar till ordet sävlig.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "sävlig" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet sävlig förekommer det i genomsnitt ca. 320 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till sävlig

I vår databas över ord finns 2 ord som innehåller eller liknar sävlig.


Mer information om sävlig

Andra sätt att lära sig mer kring vad sävlig betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av sävlig är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om sävlig

  • Antal bokstäver: 6
  • Antal vokaler: 2
  • Antal konsonanter: 4

Grundpoäng för sävlig i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 13
  • Ordets poäng i Betapet: 14
  • Ordets poäng i WordFeud: 13

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är sävlig synonymt med både senfärdig och långsamt, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.