Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till avslappnad

Här nedanför hittar du samtliga tre synonymer till avslappnad.


Vad betyder avslappnad

Sett till sina synonymer betyder avslappnad ungefär cool eller avspänd, men är även synonymt med exempelvis "lugn". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till avslappnad. Vår databas innehåller även fyra motsatsord, fem exempelmeningar på hur ordet avslappnad kan användas i en mening samt information kring ordets popularitet på internet.


Motsatsord till avslappnad

Här nedan hittar du motsatsord (antonymer) till avslappnad.

spänd, orolig, spännas, stramas åt


Exempelmeningar för avslappnad

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet avslappnad kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Vi vann så det är inga problem, sade en avslappnad Tuchel i väntan på att presskonferensen kunde börja.  
 2. Duplantis kan nog vara ganska avslappnad och känna att han har allt att vinna, säger hon i SVT:s Morgonstudion.  
 3. En del av den ökade spridningen kan bero på en mer avslappnad attityd kring viruset och bortplockade restriktioner.  
 4. I sitt låtskrivande var Holland avslappnad och han kände inte samma press som han hade gjort inför Ixnay on the Hombre.  
 5. Nu kunde jag vara lite mer avslappnad i andra set, säger Bencic seedad elva i turneringen om vinsten mot den sjundeseedade polskan.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "avslappnad" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet avslappnad förekommer det i genomsnitt ca. 210 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till avslappnad

I vår databas över ord finns 6 ord som innehåller eller liknar avslappnad.


Mer information om avslappnad

Andra sätt att lära sig mer kring vad avslappnad betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av avslappnad är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om avslappnad

 • Antal bokstäver: 10
 • Antal vokaler: 3
 • Antal konsonanter: 7

Grundpoäng för avslappnad i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 17
 • Ordets poäng i Betapet: 18
 • Ordets poäng i WordFeud: 19

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är avslappnad synonymt med både cool och avspänd, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet. Exempelvis är spänd en antonym till avslappnad.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.