Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till okomplicerad

Här nedanför hittar du samtliga fem synonymer till okomplicerad.


Vad betyder okomplicerad

Sett till sina synonymer betyder okomplicerad ungefär lätt eller enkel, men är även synonymt med exempelvis "oproblematisk" och "jordnära". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till okomplicerad. Vår databas innehåller även två böjningar av okomplicerad, tre exempelmeningar på hur ordet okomplicerad kan användas i en mening samt en engelsk översättning.


Böjningar av okomplicerad

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet okomplicerad.


Exempelmeningar för okomplicerad

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet okomplicerad kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

  1. ”Samlar stöd” är dock inför detta presidentval ingen okomplicerad term, särskilt när det kommer till Emmanuel Macron.  
  2. Brandts tid i Norge var dock inte okomplicerad då han vid två tillfällen skulle utvisas då han sågs som en utländsk agitator.  
  3. Den okomplicerad profilbilden av fartyg till sjöss med hissade segel, men oftast utan någon besättning, hade en stark ställning som det bästa sättet att dokumentera fartygskonstruktioner.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av okomplicerad

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet okomplicerad.


Närmeord till okomplicerad

I vår databas över ord finns 1 ord som innehåller eller liknar okomplicerad.


Mer information om okomplicerad

Andra sätt att lära sig mer kring vad okomplicerad betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av okomplicerad är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om okomplicerad

  • Antal bokstäver: 12
  • Antal vokaler: 5
  • Antal konsonanter: 7

Grundpoäng för okomplicerad i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 27
  • Ordets poäng i Betapet: 30
  • Ordets poäng i WordFeud: 29

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är okomplicerad synonymt med både lätt och enkel, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.