Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till lös

Här nedanför hittar du samtliga tjugonio synonymer till lös.


Vad betyder lös

Sett till sina synonymer betyder lös ungefär lyste eller obunden, men är även synonymt med exempelvis "separat" och "fri". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till lös. Vår databas innehåller även två böjningar av lös, fyra exempelmeningar på hur ordet lös kan användas i en mening, en engelsk översättning samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av lös

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet lös.


Exempelmeningar för lös

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet lös kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

  1. Sent på kvällen 11 november 1873 kom elden lös i det Palinska huset med ett flertal dödsoffer som följd.  
  2. Kom elden lös ringde kyrkklockorna och i Brunkebergsåsens vårdtorn klämtades och hissades olika signaler.  
  3. Efter en stund ringde en säkerhetstjänsteman och berättade att elden var lös i en hangar med fyrverkerier.  
  4. Spelarna slogs om en lös puck i sarghörnet då Wilson vände sig om och slog MacKay över ansiktet med klubban.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av lös

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet lös.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "lös" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet lös förekommer det i genomsnitt ca. 1000 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till lös

I vår databas över ord finns 8 ord som innehåller eller liknar lös.


Mer information om lös

Andra sätt att lära sig mer kring vad lös betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av lös är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om lös

  • Antal bokstäver: 3
  • Antal vokaler: 1
  • Antal konsonanter: 2

Grundpoäng för lös i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 6
  • Ordets poäng i Betapet: 7
  • Ordets poäng i WordFeud: 7

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är lös synonymt med både lyste och obunden, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.