Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till i enrum

Här nedanför hittar du samtliga tre synonymer till i enrum.


Vad betyder i enrum

Sett till sina synonymer betyder i enrum ungefär enskilt eller personligt, men är även synonymt med exempelvis "privat". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till i enrum. Vår databas innehåller även fem exempelmeningar på hur ordet i enrum kan användas i en mening.


Exempelmeningar för i enrum

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet i enrum kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand.Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

  1. Bush som presidenter hade Comey ett fåtal möten i enrum, men kände sig aldrig nödgad att dokumentera vad som sagts.  
  2. Inför att Donald Trump och Vladimir Putin skulle träffas i enrum under G20-mötet i Osaka hölls en presskonferens med de två presidenterna.  
  3. Donald Trump och Kim Jong-Un ska hålla ett tjugo minuter långt samtal i enrum, för att sedan äta middag tillsammans med sina respektive delegater.  
  4. Trump har i sin tur hävdat motsatsen: att det var Comey som insisterade på att få äta en middag i enrum med honom och att kravet om lojalitet aldrig framfördes.  
  5. Comey vittnade utifrån anteckningar han fört efter möten med Trump, som i enrum ska ha bett honom om lojalitet och om att släppa utredningen mot Trumps tidigare nationella säkerhetsrådgivare Michael Flynn.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Närmeord till i enrum

I vår databas över ord finns 2 ord som innehåller eller liknar i enrum.


Mer information om i enrum

Andra sätt att lära sig mer kring vad i enrum betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av i enrum är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om i enrum

  • Antal bokstäver: 6
  • Antal vokaler: 3
  • Antal konsonanter: 3

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är i enrum synonymt med både enskilt och personligt, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.