Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till häpnadsväckande

Här nedanför hittar du samtliga sexton synonymer till häpnadsväckande.


Vad betyder häpnadsväckande

Sett till sina synonymer betyder häpnadsväckande ungefär förbluffande eller spektakulär, men är även synonymt med exempelvis "otrolig" och "förvånande". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till häpnadsväckande. Vår databas innehåller även fem exempelmeningar på hur ordet häpnadsväckande kan användas i en mening samt flera engelska översättningar.


Exempelmeningar för häpnadsväckande

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet häpnadsväckande kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Det är häpnadsväckande att en stats förlängda arm ger sig på ett mediehus i ett fritt demokratiskt land.  
 2. Estlands premiärminister Jüri Ratas beskriver på sin Facebooksida händelsen som häpnadsväckande och beklaglig.  
 3. Efter tio års arbete kan astronomer vid Chalmers tekniska högskola nu visa häpnadsväckande nya bilder från rymden.  
 4. I videon studerar SVT Nyheters Tove Hanell den häpnadsväckande undersökningen om hunger och viktminskning i Venezuela.  
 5. I tiebreaket gjorde Federer några häpnadsväckande misstag, något publiken aldrig sett från schweizaren, perfektionen personifierad.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av häpnadsväckande

Här nedan hittar du engelska översättningar till ordet häpnadsväckande.


Mer information om häpnadsväckande

Andra sätt att lära sig mer kring vad häpnadsväckande betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av häpnadsväckande är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om häpnadsväckande

 • Antal bokstäver: 15
 • Antal vokaler: 5
 • Antal konsonanter: 10

Grundpoäng för häpnadsväckande i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 37
 • Ordets poäng i Betapet: 38
 • Ordets poäng i WordFeud: 37

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är häpnadsväckande synonymt med både förbluffande och spektakulär, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.